Dalīties

Magdelēnas kvartāls 1.kārta, Rīgā

 

  • Adrese : Magdelēnas kvartāls
  • Projektēšanas laiks : 2008.-2014.gads
  • Būvniecība : 1. kārta 2016.-2018.gads
  • Pasūtītājs : VASTINT
  • Apbalvojumi:
    Latvijas būvniecības gada balva 2018 – 1. vieta nominācijā “Jauna dzīvojamā ēka”
    Gada labākā būve Latvijā 2018 – 1.vieta nominācijā “Dzīvojamā jaunbūve”
    Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017 – “Labākais komercobjekts” nominācijā “Ilgtspējīgākais projekts Latvijā 2017”
  • Autori :
    Ainavu arhitekti: Ilze Rukšāne, Helēna Gūtmane, Ieva Dimante, Māris Bušs, Ruta Tobiesa

Arhitektūra: SIA “Didrihsons arhitekti” arhitekti Gatis Didrihsons, Ansis Klīdzējs, Mārīte Sprudzāne

Vizualizācijas: SIA “Didrihsons arhitekti”

Foto: Brandfilms

 

Koncepts 1.kārta
Kompleksa „Magdelēnas nami” ārtelpas labiekārtojuma projekta mērķis – radīt estētiski kvalitatīvu un funkcionāli pārdomātu pilsētvidi, kas labi sadzīvo ar Rīgas vēsturiskā centra gadsimtos izveidoto ansambli.
Projektā tiek izveidotas trīs stilistiski un funkcionāli atšķirīgas telpas:
1. publiskā telpa, kas savieno Strēlnieku un Antonijas ielas – Pasāža
2. semipubliska – māju iedzīvotājiem domāts iekšpagalms uz pazemes garāžas jumta –Jumta dārzs
3. netieši Dzirnavu ielai pieslēgta semipubliska telpa – Dzirnavu iela.

Pasāža – publiski pieejama pilsētvide ar pilsētas centra ielas raksturu un funkciju (jauktā izmantošana – horeca, nelieli veikali, dzīvokļi). Labiekārtojuma raksturs – jūgendstila citāts mūsdienu interpretācijā, īpaši iekārtotā kompleksa „viesistaba” cilvēkiem, mākslai, ikdienas un brīvdienu atpūtai.

Jumta dārzs – tikai kompleksa iedzīvotājiem pieejama un domāta vide. Labiekārtojuma raksturs – piemājas dārzs „Magdelēnas” bērniem, māmiņām, kaimiņu kopā būšanai.

Dzirnavu iela – publiski pieejama ar ierobežoto funkciju ( paredzama dzīvokļu īpašnieku un apmeklētāju lietošanai). Labiekārtojuma raksturs – kabinets, atturīgs, lietišķs, bet ērts un moderns.

  • /